degerogard

Alla inlägg den 30 januari 2013

Av Alexandra Lindström - 30 januari 2013 12:25


Helgen blev riktigt lyckad. Lördagen var vi, som sagt, i Madesjö och träffade dramapedagogen Ingrid som lärde oss nya låtar kombinerat med rörelse och scenisk gestaltning. Nyttigt och riktigt roligt! Det är spännande hur man springer på liknande tankesätt inom olika områden i livet. Ingrid poängterade hur viktigt det är att på scenen veta vad man gör och vart man ska, precis som det i ridningen är jätteviktigt att planera sin ridväg och sina olika övningar och moment under ridpasset. Ingrid lade också mycket tid på att vi skulle sjunga en enkel sång för varandra med olika undertexter (ex tanken "jag hatar dig", "jag tröstar dig" eller "jag har en hemlighet") för att vi skulle höra hur mycket tanken hos ex sångaren påverkar åskådarna. Precis som vi hävdar att dina tankar påverkar hästen i ert arbete! Sitter du och funderar över vad du ska laga till middag när du kommer hem istället för att koncentrera dig på vad du och hästen har för er så märker hästen så klart att du inte är närvarande och inte bryr dig om vad ni gör tillsammans, och tappar således intresset för att lyssna på dig. Liksom åskådare hör på personen på scenen vad hans eller hennes tanke (undertext) är med sången eller dialogen som han eller hon förmedlar till sina åskådare. Märker man som åskådare att personen på scenen är oengagerad och lika gärna kunde befunnit sig någon annanstans så tappar man som åskådare intresset för vad som händer på scen. Man tröttnar, inte sant? Det är intressant när man hittar samband på det här viset tycker jag.


Lördag kväll firade vi Daniel hos brödernas pappa Lasse, blev bjudna på vaniljpannacotta och tittade på "Kalle och chokladfabriken".
Söndagen unnade vi oss sovmorgon, åt lyxfrukost med "fattiga riddare" och begav oss sedan till Kalmar. Pontus hade några presentkort sedan julafton att spendera på Dressman och sedan fann vi oss vandrande på Biltema en bra stund, när vi sedan började bli hungriga styrde vi mot IKEA där vi började med lunch. Tänk så mycket tjusigare det kan bli med en enkel persiljekvist... 
 


På vägen hem stannade vi till hos brödernas mamma och firade Daniel en sväng till med den sidan släkten, och blev denna gång bjudna på mackor, chokladpudding och råmjölkspannkaka aka "kalvdans". Här fick Daniel också sin present av oss, ett halsband av rundflätat läder med ett silversmycke. Tror han blev glad, det sa han i alla fall att han blev... ;)


Väl hemma igen skruvade vi ihop våra nya sängbord:

 
Sovrummet börjar kännas riktigt mysigt nu! :)
 


När jag kom hem till gården igen i måndags morse så hade armbanden i tagel, som vi beställt av grannens dotter Anna, kommit. Anna med vänner flätar armband som dessa i sitt UF-företag Equus Unique, hemsidan hittar ni här.
Mitt är det närmst i bild och är flätat av tagel från Dís, Fjarki och Logi. Att vi hade en tillräckligt lång bit av Logis tagel kvar gör att armbandet blir något alldeles speciellt för mig. På detta vis är min ängel alltid med mig. Mammas armband är flätat av tagel från Viddi, Logi och Dís.

 


Nu när det är så halt ute känner man sig lite handikappad med hästarna. Snön har smält ihop vilket gör att det är rena skridskobanan där snön smält uppe på packad snö som ex på gårdsplanen, runt ovalen, i paddocken och i rundkorallen... Och där det inte är isgata är det istället snösörja... Man måste ju bara älska denna årstid... Eller?



/Alexandra

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

6 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards