degerogard

Direktlänk till inlägg 2 mars 2016

Livet rullar på

Av Alexandra Lindström - 2 mars 2016 07:45

Så har vi gått in i mars månad. Tiden går så fort! Efter mars kommer april, födelsedagsfiranden. Så kommer Maj, fler födelsedagar att fira och så fölvak. Spännande, spännande! De börjar bli tunga nu, damerna. Mamma har ett filmklipp på när det sparkas i Gerplas mage. Ska ladda upp filmklippet här framöver. Man är ju måttligt nyfiken på vad det är för krabbater som växer till sig där inne i magarna.

Tellus <3

 

Han är nu en stor kisse och går ut när han känner för det precis som de andra katterna, förutom Tuffs som är lite liten för det än. Till vår stora glädje har hans hyss inomhus drastiskt reducerats, nu när han bränner sin energi utomhus. Han älskar att följa med till stallet om morgnarna och springer runt och har koll på alla som är med. Promenaden som följer stallets morgonsysslor är om möjligt ännu roligare, då leker han friskt med hundarna på vinst och förlust. Mottot tycks vara "friskt vågat, hälften vunnet". Bilar är det värsta som finns, megaläskiga!

 
Klättra i träd är favoritsysslan. Man hittar honom ofta i tallen bakom huset. Den är lite lagom hög så han kommer lätt upp bland grenarna (och nära fåglarna...).
 

Att lära sig besegra andra träd, så som björkar exempelvis, är ännu a work in progress... ;)

 

Hästarna är spännande, men något läskiga. Innan han för första gången vågade hälsa spenderades många morgnar i dörrhålet där han kunde speja på betryggande avstånd. Jag blev så lycklig att jag fick bevittna stunden när modet infann sig.

Det började med att han smög på Gerpla...

 

Sen så kom Stella, och då plötsligt...

  

 

 

Vågade han sig på en liten hälsning innan han for iväg igen som skjuten ur en kanon, tillbaka till utkiksplatsen i dörrhålet. Han har fortfarande respekten kvar, vilket känns bra.


Annars då, om jag ska sluta tjata om denna fantastikt personliga katt (som nu väger in på 3,7kg!) , så går livet sin gilla gång. Syrran, jag och sällskap har varit iväg på små utflykter. Ullared, IKEA, Börjes, Kosta Outlet... Bara spenderarutflykter, hua, men roligt har vi, och det är väl ändå huvudsaken.


Alla hjärtansdag uppmärksammades <3 Tjat och gnat i sociala medier om att man kan uppmärksamma varandra alla dagar i veckan, men jag tycker att det är lite fint med en dag för kärleken. Likväl som det finns en för mammor och en för pappor, en för påskärringar och en för jultomtar osv...

 


Förrförra helgen var det fördelsedagsfirande för en liten fröken som gällde, och sånt är ju alltid himla mysigt. Kalas i dagarna två, kan det bli bättre? Och så glädjen i de där små ögonen, förväntningen när presentpappret slits av i all hast. Ja, det vart en lyckad helg.
Jörgen gjorde sin andra höftledsoperation i veckan som gick, och nu är häftklamrarna borttagna och gubben i full färd med att återbygga styrkan i benet.


Helgen som gick jobbade jag lördagen, men var ledig på söndagen. Fröken som firats föregående helg fyllde nu faktiskt år, och det firade vi med att låna henne en stund för en fika på Hennings konditori. 
 

Jag försöker få någon ordning på det här med att leva med oregelbunda arbetstider fortfarande. Jag är ju något utav en planerare, som gillar rutiner, så det här är väl måhända något utav en livsläxa detta oregelbundna? Bara att kämpa på. Var ett trevligt schema i februari månad dock, och schemat för mars går i samma spår. Lite lagom mycket jobbdagar och lediga dagar om vartannat, istället för massa jobb och sedan massa ledigt som det kan bli ibland. Men allt har ju sin charm.

Nu ser vi fram emot vår! Fågelsträcken går ofta över gården. Vad är det om inte vårtecken? :)

 


Livet har då alltid så mysteriska vägar det sänder ut en på. Ibland undrar man över både det ena och det andra, funderar, resonerar, analyserar och ibland bara kastar man sig ut i full tro. I tro på vad helst det nu är man tror på. Nåja. Det händer saker i livet nu! Låter framtiden utvisa. Ni kanske redan anar?


/Alexandra

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Alexandra Lindström - 25 maj 2017 07:30

    /Alexandra

Av Alexandra Lindström - 19 maj 2017 08:15

             Den 25 är det Aris tur   /Alexandra   ...

Av Alexandra Lindström - 16 april 2017 07:58

Åh, vad tiden går! Vädret har äntligen börjat stabilisera sig på plussidan, men det betyder också att mosquiton har fått börja jobba på högtryck och att vi ser fram emot promenader på betet flera gånger om dagen i jakt på de flughuvor Valdi roat sig ...

Av Alexandra Lindström - 7 februari 2017 12:29


Bröderna V växer och frodas. Det är så roligt att följa deras utveckling, och se hur de växer in i sina egna personligheter och roller i flocken. Den 17/2 blir en stor dag i grabbarnas liv. Då blir det transportfärd för första gången, och det till hä...

Av Alexandra Lindström - 27 september 2016 16:38

Poff sa det, så var den över. Bara så där. Högsommaren kom utan förvarning i maj, och hösten med samma korta varsel första september. Mina squaschplantor tog frosten redan i aug, men de kämpar sig till ett andra liv nu när Brittsommaren hälsat på. Gu...

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

6 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards