degerogard

Direktlänk till inlägg 18 februari 2009

Lite av varje

Av Alexandra Lindström - 18 februari 2009 10:51

Idag har jag och mamma börjat planera DJ:s inridning.
Djarfur från Smemåla köpte jag i somras, min första riktigt egna häst. Han är brun, hårfager och vacker att se på. Han är e: Ari från Alvargården och u: Harka frá Bjarnastöðum.
Vår Dís och DJ är alltså halvsyskon. :) Om DJ är lika lättlärd som Dís så räknar vi med att "insittningen", inte kommer ta mycket mer en 1 månad. Med "insittning" menar jag att han ska acceptera sadeln, tygeltagen, svänga, stanna och ryttare. Allt detta gör vi med kapson. Men vi får se, det är ingen idé att stressa, vi har gott om tid.

 

Här är DJ precis hemkommen.

Visst är han söt? :)


Hans gångarter går inte att klanka ner på. Han är 5-gångare och visar alla 5 i hagen. Jag tror att även han kommer bli en väldigt trevlig ridhäst. Kan hända att han har kapacitet för tävlingsbarnorna, vi får se, kanske kommer vi dit också..

Men jag vill i första hand ha en trevlig ridhäst med GO! i.. :) En allsidig häst som passar i alla lägen. Men bara för att han är "insutten" betyder inte det att han ska ridas. Han fyller 4 år iår, så att komma igång med själva ridningen får vänta ett tag.


Efter snön ser jag även fram emot att kunna komma igång med att försöka lära Pontus rida, eller iallafall få honom någorlunda säker på hästryggen. Hittills har han suttit på Logi vid två tillfällen, och det har gått riktigt bra måste jag säga. :)
Kan ni tänka er något mysigare än att kunna rida ut tillsammans i sommarvärmen och lyssan till svalornas sång och känna doften av skog och solvarm häst?

Han har själv sagt att han vill lära sig, så tro inte att det är något jag har tvingat på honom! :P


Stallbygget stannade av lite pga kylan. Men kylan till trots så har golvet blivit gjutet. Tack alla inblandade för hjälpen! :)

Som jag ser fram emot att få fölboxen klar för användning! Det närmar sig med stormsteg nu. Om Dís är punktlig så är det knappt 2 månader kvar tills lilla Perla/Blesa/Pontiac kommer till världen. Dís har en så fin fölmage. :)

Vår vackra Árdís från Degerö.


/Alexandra

 
 
carmen

carmen

18 februari 2009 14:10

visst syns det att dom är syskon Dís och Dj. Det syns även att Ára från Degerö har samma far, snyggingarna...

http://www.freewebs.com/degerogard

 
Ingen bild

Veronica

18 februari 2009 21:18

Hej Alexandra ja dom är jätte vackra hästarna.Nästan lika vacker som Àra hihihi.Kul att ni ska börja med DJ själv får jag drömma om när vi ska börja med Àra.Vad fin Dis är förstår att ni inte sålde henne.DJ är lik Àra på ögonen tycker jag samma kloka snälla men lite nyfiken.Jag kollar ofta din blogg & tycker den är jätte bra.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Alexandra Lindström - 25 maj 2017 07:30

    /Alexandra

Av Alexandra Lindström - 19 maj 2017 08:15

             Den 25 är det Aris tur   /Alexandra   ...

Av Alexandra Lindström - 16 april 2017 07:58

Åh, vad tiden går! Vädret har äntligen börjat stabilisera sig på plussidan, men det betyder också att mosquiton har fått börja jobba på högtryck och att vi ser fram emot promenader på betet flera gånger om dagen i jakt på de flughuvor Valdi roat sig ...

Av Alexandra Lindström - 7 februari 2017 12:29


Bröderna V växer och frodas. Det är så roligt att följa deras utveckling, och se hur de växer in i sina egna personligheter och roller i flocken. Den 17/2 blir en stor dag i grabbarnas liv. Då blir det transportfärd för första gången, och det till hä...

Av Alexandra Lindström - 27 september 2016 16:38

Poff sa det, så var den över. Bara så där. Högsommaren kom utan förvarning i maj, och hösten med samma korta varsel första september. Mina squaschplantor tog frosten redan i aug, men de kämpar sig till ett andra liv nu när Brittsommaren hälsat på. Gu...

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

6 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards